Lammekebab med za’atar
2-3
Ingredienser
- Kebab:
- 400 g hakket lam
- 1 tsk chiliflager
- 2 tsk garam masala
- 1 fed hvidløg, revet
- 1 tsk stødt spidskommen
- salt
- olie til stegning
- evt. spyd
- Za'atar:
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk tørret timian
- 2 tsk sumak
- 1 tsk salt
- Tilbehør:
- frisk oregano
- citronbåde
- evt. chilisauce
Sådan gør du
- Rør kødet med chiliflager, garam masala, hvidløg og spidskommen og salt efter smag. Form 10-12 små, aflange pølser, og steg dem i lidt olie på en varm pande (eller gnid kødet med lidt olie, og steg dem på en grill eller grillpande).
- Rist imens sesamfrø på en tør, varm pande i ca. 1 minut. Lad dem køle lidt, og bland dem derefter med timian, sumak og salt. Servér de små lammekebab med et drys za’atar, frisk oregano, citronbåde og evt. chilisauce til.
- Spis med en stor salat eller f.eks. en fyldig tabbouleh til.
PRØV OGSÅ: Græskarkernebrød