Lammekebab med za’atar

Lammekebab med za’atar

2-3

Ingredienser

  • Kebab:
  • 400 g hakket lam
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk garam masala
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • olie til stegning
  • evt. spyd
  • Za'atar:
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk tørret timian
  • 2 tsk sumak
  • 1 tsk salt
  • Tilbehør:
  • frisk oregano
  • citronbåde
  • evt. chilisauce

Sådan gør du

  1. Rør kødet med chiliflager, garam masala, hvidløg og spidskommen og salt efter smag. Form 10-12 små, aflange pølser, og steg dem i lidt olie på en varm pande (eller gnid kødet med lidt olie, og steg dem på en grill eller grillpande).
  2. Rist imens sesamfrø på en tør, varm pande i ca. 1 minut. Lad dem køle lidt, og bland dem derefter med timian, sumak og salt. Servér de små lammekebab med et drys za’atar, frisk oregano, citronbåde og evt. chilisauce til.
  3. Spis med en stor salat eller f.eks. en fyldig tabbouleh til.
PRØV OGSÅ: Græskarkernebrød