Lammekølle med citrontimian og perleotto med butternut
Nem at lave til mange mennesker - og oplagt til påske!
6
Ingredienser
- 1 lammekølle – 2,5 kg med ben
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt citrontimian
- 5-6 fed hvidløg
- 1 økologisk citron, fintrevet skal herfra
- havsalt og friskkværnet peber
- 4-5 spsk olivenolie
- Perleotto med butternut og salvie
- 1 butternut-græskar
- 1 bundt salvie
- havsalt og peber
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- 1 skalotteløg
- 5 dl perlebyg
- 1 ½ dl hvidvin
- 1 l grøntsagsbouillon
- 50 g parmesan, friskrevet
Sådan gør du:
- Lammekølle
- Læg lammekøllen i en bradepande, og skær små snit i lammekødet. Tryk og masser små kviste af rosmarin, citrontimian, hvidløg og citronskal ned i snittene. Krydr lammekøllen med havsalt og friskkværnet peber, og dryp olivenolien over. Sæt køllen i ovnen, og tænd den nu på 200 grader. Steg lammekøllen i oven i 2 timer. Lad stegen hvile i 15-20 minutter, før den skæres i skiver.
- Perleotto
- Tænd ovnen på 200 grader. Halver butternutten, og skrab kernerne ud. Dryp olivenolie udover, og krydr med 4-5 hakkede salvieblade, salt og peber.
- Bag butternutten mør i ovnen i 30 minutter. Skær skallen af butternutten, og skær den i store tern. Hak resten af salviebladene, og sæt både butternut og salvie til side til senere.
- Hak skalotteløg fint, og svits sammen med 1 spsk smør og perlebyg i en gryde. Hæld hvidvinen på, og lad den koge ind under omrøring. Når hvidvinen er kogt ind, hældes lidt af bouillonen på under omrøring. Fortsæt med at hælde resten af bouillonen på lidt af gangen. Forlad ikke gryden! Hele processen tager ca. 20 minutter. Lige inden servering, rør 1 spsk smør og friskrevet parmesan i perleottoen sammen med butternut og hakket salvie.
- Prøv også kylling i fad med artiskokhjerter og frisk pasta
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/