Lammekølle

Lammekølle med rødvinssauce

Skøn mad med lam - server en lækker lammekølle med kryddersmør og rødvinssauce. Retten egner sig godt som både gæstemad og til en hyggelig påskefrokost - og opskriften får du her:

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min
  • Stege/kogetid: ca. 2 timer
  • Fryse-egnet
  • 1 udbenet lammekølle (ca. 2 kg) (se hvordan, du udbener en lammekølle her)
  • Kryddersmør:
  • 2 spsk hele fennikelfrø
  • 100 g blødt smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk finthakket rosmarin
  • 2 spsk dijonsennep
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk knust sort peber
  • Endvidere:
  • ½ flaske rødvin
  • 4 dl bouillon

Sådan laver du lammekølle med rødvinssauce

  1. Knus fennikelfrøene i en morter eller i en frysepose med en kødhammer. Rør dem i smørret sammen med knust hvidløg, rosmarin, sennep, soja og knust peber.
  2. Gnid lammekøllen ud og indvendigt med halvdelen af kryddersmørret. Snør den sammen og læg den i en bradepande. Læg resten af kryddersmørret i køleskabet.
  3. Brun køllen i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min. Skru ned til 175 grader, hæld vinen ved og steg lammekøllen 60-80 min.
  4. Si skyen over i en gryde og dæk køllen med stanniol. Fjern fedtet fra skyen og tilsæt bouillon. Kog det ind til ca. 4 dl og pisk det kolde kryddersmør i – i små tern.
  5. Servér lammekøllen i tynde skiver med f.eks. sovs, kartofler og ærtepuré.