Opskrift på lammeskank med gedeost kartoffelmos

Lammeskanker med gedeost kartoffelmos

4

Ingredienser

  • Lammeskanker
  • 4 stk lammeskanker
  • 2 løg
  • 1 helt flækket hvidløg
  • 2 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • 1/2 flaske rødvin
  • 1/2 dl balsamico
  • Ca. 1/2 l fond eller vand (det hele skal være dækket)
  • 1 stor rødbede delt i fire
  • 1 pastinak delt i fire
  • 2 store gulerødder – delt i fire
  • lidt olivenolie
  • 2 spsk hakket persille
  • salt
  • Mos
  • 600 g bagekartofler
  • 2 1/2 l mælk
  • 125 g smør
  • 120 g gedeost (én rulle)
  • muskatnød
  • salt og peber

Sådan laver du lammeskanker med gedeost og mos

  1. Lammeskanker:
  2. Start med at krydre skankerne godt med salt og peber. Brun lammeskankerne af i olie i en stor tykbundet gryde eller en pande med høje sider. Tag dem så op på et fad og brun løg og hvidløg af i gryden. Når løg og hvidløg er brunet, lægger du skankerne tilbage i gryden og tilsætter rødvin, balsamico og fond eller vand, timian, rosmarin og laurbærblade, og lader det hele koge op. Lad det så stå på middel varme og under låg i et par timer.
  3. Mos:
  4. Skræl alle bagekartofler og halvér dem. Kog dem i usaltet vand, til de er godt møre. Mens du venter på kartoflerne, kan du skrælle rodfrugterne. Vend dem i olivenolien, krydr med salt og stil dem ind i ovnen ved 200 grader i en halv time, eller til de er møre. Når kartoflerne er færdige, sigter du vandet fra, så du kan bruge kartoffelvandet igen. Varm smørret i gryden og tilsæt kartoflerne. Begynd så at mose kartoflerne, mens du tilsætter mælken og gedeosten i små stykker lidt af gangen. Har du en røremaskine, kan du smide det hele op i den. Ønsker du en tyndere mos, kan du justere med kartoffelvandet. Når kødet er mørt, kan du tage lammeskankerne op af gryden og så lade sovsen koge ind, til den har den konsistens og smag, du ønsker. Smag til med en smule sukker og salt og peber.