Langtidsstegt ribbensteg med honning, løgpuré og bitter salat
4
Ingredienser
- 1½ kg ribbensteg
- 1 stor spsk korianderfrø
- 1 kvist frisk rosmarin
- olivenolie
- groft salt
- 3 spsk flydende honning
- 6 store løg
- 25 g smør
- 1 friseé salat
- 1 spsk grov sennep
- 4 spsk olivenolie
- 1-2 spsk hvidvinseddike eller hvid balsamico
- 1 tsk sukker
- salt og sort peber.
Sådan laver du ribbensteg
- 1. Tænd ovnen på 190 gr. Knus korianderfrø i en morter og hak rosmarinen fint. Bland de to ting sammen og gnid ind i ribbenstegen på begge sider. Drys godt med salt over og dryp med lidt olivenolie. Kom stegen i en bradepande og steg den i ovnen i 2½ time. En halv time før den er færdig dryppes honningen over og stegen kommes tilbage i ovnen.
- 2 Skræl løgene og skær dem i både. Smelt smørret i en gryde og kom løgene i sammen med ½ tsk groft salt og lidt sort peber. Lad løgene stege under låg ved meget lav varme i 20 min. Vend dem rundt af og til.
- Løgene må endelig ikke branke, men skal være brune og bløde. Blend løgene med en stavblender til en cremet puré. Smag til om der mangler salt.
- 3. Vask og tør salaten grundigt. Rør en dressing af sennep, 4 spsk. olivenolie, eddike, sukker og ½ tsk groft salt. Vend med salaten lige før servering.
- 4. Skær stegen i skiver og servér sammen med salat og løgpuré.
- Se også opskrift på Klassisk ribbensteg.
- Få mere inspiration til lækker mad på »ALTfordamerne.dk.
- Nøgleord til denne opskrift: ribbensteg, honning, løgpuré, salat, middagsmad, opskrift.