Lav en Triple Cheeseburger à la LCHF
De fleste af os har en stærk holdning til, hvordan en burger skal skures sammen, hvis den skal sidde lige i skabet. I Big Burger Book er 30 kendte danskere; fra bloggere til restaurantejere, gået sammen om lave en kogebog med deres personlige bud på, hvordan man bedst sammensætter bolle og bøf.
Big Burger Book er skabt af ingen ringere end mayonnaisemærket Hellmann's som har bedt en række burgerentusiaster dele deres opskrifter i bogen, der udkom sidste uge.
I alt 30 kendte; fra blogger til restaurantejere, deler deres opskrifter i denne frelste kogebog, der ud over at accelerere mundvandet også støtter en anden god sag, Dyrenes Beskyttelse. Alt overskuddet går nemlig til den gode sag og med i handlen får du altså opskrifter, der dækker et hvert behov. Du finder burgeren uden mel, en moderne fortolkning af 'Surf'n'turf' med bøf og rejer, det LCHF-venlige bud og en ordentlig kleppert a la USA.
Her får du en Triple Cheeseburger-variant, der med garanti vil glæde smagsløg og mavesæk. Find flere opskrifter, se folkene bag og køb bogen her - pris 100 kr.
OPSKRIFT PÅ TRIPLE CHEESEBURGER À LA LCHF
Af Jane Faeber, Madbanditten.dk
Dette er burgeren for osteelskeren! Her er selve bollen erstattet af brød lavet af ost, så der er dømt seriøs ostesmag. Og der er garanti for, at ingen vil gå sultne fra bordet.
INGREDIENSER:
320 g revet ost, fx en lagret cheddar
4 æg
2 spsk. loppefrøskaller
Smør til stegning
3 dl Hellmann's Mayonnaise
Hvidløg
1 spsk. røget paprika
1 spsk. chipotle chili
500 g røde og gule cherrytomater
2 stk. rødløg
2 stk. grøn chili
Frisk koriander, en god håndfuld
Limesaft
Tabasco, en smule
Salt
Peber
800 g hakket oksekød (10-12%)
80 g revet ost
3-4 fed hvidløg
1 tsk. Chipotle chili
Salt
Peber
8 skiver flødehavarti
1 pakke bacon
Salatblad, efter behag
FREMGANGSMÅDE
Ostebrød: Bland revet ost, æg og loppefrøskaller i en skål, og rør det godt sammen. Del dejen op i 8 dele, og lav dem til små kugler. Pres kuglerne flade, og steg dem i smør på panden. Klat dem ud, imens de steger, så de bliver store og flade, og vend dem hurtigt, når undersiden er ved at være gylden i farven. Læg brødene på et par stykker køkkenrulle, mens du tilbereder resten.
Chipotle mayonnaise: Rør dressingen sammen i en skål.
Tomatsalsa: Skær tomaterne i små tern og knug dem fri for væske i et stykke køkkenrulle.
Hæld dem i en skål og bland dem med finthakket rødløg, udstenet og finthakket chili og hakkede koriander. Pres limesaft ud over og smag til med tabasco og salt og peber.
Hakkebøf: Rør hakkebøffen sammen i en skål, og steg den på panden i smør. Når den er ved at være gennemstegt, lægger du to skiver flødehavarti på den ene side og lader dem smelte over bøffen.
Smør de to ostebrød med et venligt lag chipotle mayonnaise, læg salatbladet på den ene, og læg bøffen ovenpå. Fordel nu tomatsalsa og bacon over bøffen, og luk burgeren med over-ostebrø- det. Server med resterne af tomatsalsaen og resten af chipotle mayonnaise.
SERVERES MED:
Grønne bønne-fritter, der har været i ovnen med olie og sesam.
Voila - du har nu en lækker Tripple Cheeseburger!
LÆS OGSÅ: Ugens blog: Ingen spiser perfekt hele tiden
LÆS OGSÅ PÅ EUROWOMAN.DK: Den ultimative burgerguide