Tiramisulagkage

Din nye yndlingskage: Let frossen Tiramisu-lagkage

En næsten klassisk tiramisu smager fantastisk, og den bliver ikke mindre lækker af at være let frossen. Kagen kan laves i god tid og gemmes i fryseren til lige inden servering - genial til når der kommer gæster. For eksempel til nytår!

Personer:8

Total:5 timer

Arbejdstid:20 min.

Ingredienser

  • 1 vaniljestang, korn heraf
  • 120 g sukker
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 750 g mascarpone
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 4 dl espresso
  • 1 dl cognac
  • 200 g ladyfingers
  • kakaopulver til drys

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer med vaniljesukker og resten af sukkeret, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til skum, og tilsæt mascarpone. Pisk forsigtigt i cremen, til den ensartet og uden klumper Vend æggesnapsen forsigtigt i cremen.
  2. Fordel kagefolie rund i kanten af en springform (diam. ca. 20 cm).
  3. Kom afkølet espresso i en skål, og rør med cognac. Fordel lagvis mascarponecreme og ladyfingers dyppet i espresso i formen. Slut med et lag creme. Dæk formen med husholdningsfilm, og kom i fryseren i minimum 4 timer – gerne længere tid. 
  4. Tag kagen ud af fryseren ca. 30-45 minutter før, den skal serveres. Sigt kakaopulver over desserten før servering.

Tip: I stedet for cognac kan du bruge amaretto. Du kan også vælge helt at undlade alkohol.

Lone Kjær

  • Madskribent & foodstylist. 
  • Følg hende på Instagram @lone_kjaer.