Leverpostej med bacon og champignon

Leverpostej med bacon og champignon

2 store bakker eller flere små

Ingredienser

  • ½ kg svinelever
  • 200 g spæk
  • 100 g bacon i små tern
  • 100 g champignon, renset vægt
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 2 tsk. salt
  • groftkværnet peber
  • 1 tsk. allehånde
  • ¼ tsk. stødt nellike
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • ½ l kogende sødmælk
  • Pynt:
  • 125 g bacon i skiver
  • 200 g rensede champignon i kvarte
  • evt. også godt skyllet og afdryppet rucolasalat
  • Tilbehør:
  • rugbrød
  • syltede cornichoner eller rødbeder
  • evt. også rødløgsringe

  1. Hak lever, spæk, bacon,løg og champignon i enkøkkenmaskine eller i enfoodprocessor. Du kan ogsåfå slagteren til at lave enhakket blanding af lever,spæk og bacon til dig. Såhakker du champignonerne,og river løgene, og rørerdem i. Rør nu æg, salt ogkrydderier i.
  2. Smelt smørret i en gryde.Rør hvedemelet i. Kom lidtmælk i ad gangen underomrøring. Kog jævningensammen 3-4 min. underomrøring. Rør opbagningeni levermassen.
  3. Smør et par aluforme ellerbrødforme. Kom levermasseni. Bag leverpostejeni ovnen ved 175 gr. pånederste ovnribbe ca. 1½time. Steg baconskivernesprøde, og afdryp dem påkøkkenrulle. Svits champignonernepå panden i detafsmeltede baconfedt. Pyntleverpostejen med stegtbacon og svitsede champignon.