Leverpostej med bacon og champignon
2 store bakker eller flere små
Ingredienser
- ½ kg svinelever
- 200 g spæk
- 100 g bacon i små tern
- 100 g champignon, renset vægt
- 2 løg
- 2 æg
- 2 tsk. salt
- groftkværnet peber
- 1 tsk. allehånde
- ¼ tsk. stødt nellike
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- ½ l kogende sødmælk
- Pynt:
- 125 g bacon i skiver
- 200 g rensede champignon i kvarte
- evt. også godt skyllet og afdryppet rucolasalat
- Tilbehør:
- rugbrød
- syltede cornichoner eller rødbeder
- evt. også rødløgsringe
- Hak lever, spæk, bacon,løg og champignon i enkøkkenmaskine eller i enfoodprocessor. Du kan ogsåfå slagteren til at lave enhakket blanding af lever,spæk og bacon til dig. Såhakker du champignonerne,og river løgene, og rørerdem i. Rør nu æg, salt ogkrydderier i.
- Smelt smørret i en gryde.Rør hvedemelet i. Kom lidtmælk i ad gangen underomrøring. Kog jævningensammen 3-4 min. underomrøring. Rør opbagningeni levermassen.
- Smør et par aluforme ellerbrødforme. Kom levermasseni. Bag leverpostejeni ovnen ved 175 gr. pånederste ovnribbe ca. 1½time. Steg baconskivernesprøde, og afdryp dem påkøkkenrulle. Svits champignonernepå panden i detafsmeltede baconfedt. Pyntleverpostejen med stegtbacon og svitsede champignon.