Leverpostej med bagte rødbeder og cornichoner
5
Ingredienser
- 350 g kalvelever
- 300 g fersk spæk
- 4 ansjoser
- 1 løg
- 60 g mel
- 1 æg
- 4½ dl piskefløde
- 1 spsk salt
- friskkværnet peber
- 1 tsk korianderfrø, groft stødt
- 2-3 kviste timian, bladene heraf
- 500 g rødbeder
- 3-4 spsk æbleeddike
- 3 spsk honning
- 1-1½ spsk peberrod, fintrevet
- salt og peber
- 6-8 cornichoner
- 1 spsk skalotteløg, hakkede
- 2 spsk persille, hakket.
- Tilbehør: Rugbrød
Sådan gør du
- Det kræver en kødkakker, at hakke lever og spæk selv. Har du ikke det, så få slagteren til at hakke lever og spæk, mens du selv river løg og finhakker ansjoser og blander det sammen.
- Har du en kødhakker, skal du fjerne hinden fra leveren og skære lever og spæk i passende stykker – svarende til din kødhakkers diameter. Hak lever, spæk, ansjos og løg groft. Kør evt. portionen to gange igennem kødhakkeren.
- Rør melet sammen med ægget i en skål og rør piskefløden heri. Rør leverblandingen i og krydr med salt, friskkværnet peber, koriander og timian.
- Fyld postejen i en ovnfast form, f.eks. en rugbrødsform og bag den i vandbad 50-55 min. ved 175 grader. Stik i postejen og tjek, at den er gennembagt.
- Skræl rødbederne og skær dem i grove stykker. Kom dem i et ovnfast fad og krydr med salt, peber og olivenolie. Bag rødbederne i ovnen ved 165 grader ca.40 min. til der er møre.
- Rør æbleeddike sammen med honning, revet peberrod, salt og frisk kværnet peber sammen og hæld det henover rødbederne, når de er færdige.
- Skær cornichonerne ud i små tern og bland dem sammen med skalotteløg og hakket persille.
- Servér den nybagte leverpostej på rugbrød med bagte rødbeder og lidt af de hakkede cornichoner.