Limetærte med marengs
Limetærte med marengs er velegnet både til eftermiddagsteen og som dessert efter en god middag. Vi tilbereder tærten med limesaft, men du kan også bruge citronsaft i stedet.
Limetærte med marengs
Tid: ca. 40 min. plus hvile- og bagetid
(ca. 8 pers.)
Mørdej:
200 g mel
120 g koldt smør i små tern
100 g flormelis
1 lille æg
Limecreme:
5 æggeblommer
75 g sukker
½ dl limesaft
revet skal af 1 økologisk lime
75 g smør (stuetemperatur)
Marengs:
3 æggehvider
1 tsk. citronsaft
150 g sukker
1. Mørdej: Kom mel i en skål, og smuldr smørret heri. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget. Stil dejen køligt i 1 time.
2. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt form, så den dækker både bund og kant.
3. Tænd ovnen på 200 grader. Bag bunden i midten af ovnen i 12-15 min., til den er gylden. Afkøl bunden.
4. Limecreme: Kom æggeblommer, sukker, limesaft og limeskal i en gryde, og kog op under svag varme, mens der piskes i cremen, til den tykner. Tag gryden af varmen, og afkøl cremen, til den er fingervarm.
5. Rør smørret i cremen, til den bliver tyk og cremet. Fordel limecremen på den bagte bund.
6. Hæv varmen til 225 grader.
7. Marengs: Pisk hviderne stive med citronsaft og sukker. Fordel marengs over tærten, og brug en kniv til at forme toppe med.
8. Bag tærten i 5-8 min., til marengsen er gylden.
► SE OGSÅ: Citronmåne med mascarponecreme
► SE OGSÅ: Lime småkager med glasur
► SE OGSÅ: Orangemarmelade