Linguine med jomfruhummer og sommergrønt

Linguine med jomfruhummer og sommergrønt

Pasta og skaldyr spiller helt utroligt godt sammen i en cremet sauce med dejligt sommergrønt.

Linguine med jomfruhummer og sommergrønt til 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 lille glaskål
  • ½ fennikel
  • 2 gulerødder
  • 100 g grønne bønner
  • ½ citron
  • 1 pakke linguine, 400-500 g
  • 20 jomfruhummerhaler eller flere
  • 1 fed hvidløg, i skiver
  • salt og peber
  • 1½ dl hvidvin eller Noilly Prat
  • 1½ dl piskefløde
  • 3 spsk dild
  • 3 spsk purløg
  • salt og peber

Sådan laver du linguine med jomfruhummer

  1. 1. Pil hvidløgsfedene, og hak dem fint. Skrub glaskålen, og skær den i mindre stykker (tjek, at skrællen ikke er tyk – hvis den er, skrælles glaskålen). Snit fennikel i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Nip bønnerne, og skær dem i mindre stykker. Riv skallen af citronen, og pres saften.
  2. 2. Kog pastaen i rigeligt vand med salt efter anvisningen på emballagen, så den er
  3. al dente.
  4. 3. Pil jomfruhummerhalerne ud af skallerne. Giv dem et lille snit på oversiden, fjern den sorte streng, og kassér den. Kom lidt olivenolie på panden, og steg jomfruhummerhalerne 2-3 min på hver side. Tilsæt hvidløg, salt og peber. Tag dem af panden, og læg dem på en tallerken.
  5. 4. Steg glaskål, fennikel, gulerødder og bønner på panden med olivenolie nogle minutter. Hæld 1 dl hvidvin eller Noilly Prat på, og lad det simre et øjeblik. Tilsæt piskefløde og lad det koge 2-3 min, til det bliver cremet i konsistensen. Vend pastaen med grøntsager med fløde, dild, purløg, citronskal og lidt citronsaft.
  6. 5. Anret pasta og grøntsager i fire stor pasta-tallerkener, og vend hver portion med 5 stegte jomfruhummere. Drys med lidt ekstra krydderurter, og krydr med friskkværnet peber. Servér med det samme.