Linsesalat med tzatziki & avokado
Lækker og enkel salat med friske smagsnuancer.
3-4
Ingredienser
- 230 g sorte linser, udblødt
- fint havsalt
- 180 g grønne oliven, udstenet og hakket groft
- 1 skalotteløg, hakket fint
- 15 g hakket frisk persille
- 2 spsk koldpresset olivenolie, plus evt. ekstra til pynt
- revet skal og saft af 1 økologisk citron
- 1⁄2 tsk honning eller ahornsirup
- 2 modne avokadoer, udstenet og i skiver
- 1 håndfuld friske ærteskud
- Tzatziki:
- 250 g tyk yoghurt
- 1⁄2 agurk
- 2 spsk koldpresset olivenolie
- 1-2 fed hvidløg, hakket fint
- 2 spsk hakket frisk dild
- friskpresset saft af 1⁄2 citron
- fint havsalt og friskkværnet sort peber
- SÅDAN GØR DU: Hæld yoghurten i en stor skål. Riv agurken ned i en anden skål, og tryk så meget væde ud som muligt. Kom den revne agurk i yoghurten.
- Tilsæt olivenolie, hvidløg, dild og citronsaft, og vend det i yoghurten.
- Smag til med salt og peber.
- Lad tzatzikien stå i køleskab i mindst 1 time før servering, så smagen kan udvikle sig.
- Hæld linser og 4 1⁄2 dl vand i en mellemstor gryde, og bring det i kog. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme, til linserne er møre, men ikke udkogte. Tilsæt efter 8-10 minutter et par nip salt.
- Når linserne er møre, hældes evt. overskydende vand fra, inden linserne kommes i en stor skål.
- Tilsæt oliven, skalotteløg, persille, olivenolie, citronskal og -saft, honning samt salt efter behag. Vend blandingen godt sammen.
- Læg 2-3 skefulde linsesalat på hver tallerken. Læg nogle avokadoskiver og ærteskud oven på hver og derefter en stor klat tzatziki. Dryp evt. med olivenolie.