Løgsuppe med rosmarin og kødboller

Løgsuppe med rosmarin og kødboller

Klar, men kraftfuld suppe med fiberrige kødboller, der mætter længe.

4

Ingredienser

  • [400 kcal pr. portion]
  • 500 g hakket oksekød 3-7 %
  • 1 æg
  • 10 g havreklid
  • salt og peber
  • 3 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 glas hvidvin
  • 1 l hønsebouillon
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 50 g frosne sojabønner
  • citronsaft og -skal fra 1 økologisk citron
  • 4 fuldkornstortillaer

Sådan laver du løgsuppe:

  1. 1/ Rør kødet sammen med æg, havreklid, salt og peber. Form massen til kødboller. Kog dem i vand, til de efter 3-4 min. flyder ovenpå.
  2. 2/ Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Kom olivenolie i en gryde, og steg løgene ved svag varme, til de er møre. Tilsæt hvidvin, lad det simre nogle min., og hæld hønsebouillon ved.
  3. 3/ Tilsæt rosmarin og laurbærblade, og lad suppen koge i 35-40 min. Tilsæt de frosne sojabønner efter ca. 15 min. Smag til med citronsaft og -skal.
  4. 4/ Hæld suppen i skåle, tilsæt kødboller, og pynt med frisk rosmarin. Servér evt. med en lunet tortilla.
PRØV OGSÅ: Ingefærsuppe