Luciakrans

Luciakrans

En fin Lucia- eller adventskrans med lys.

(ca. 6 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hævetid: ca. 1½ time
  • Bagetid: ca. 20 min.
  • Fryse-egnet
  • 25 g gær
  • 1½ dl kaffefløde
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • 250 g mel (4 dl)
  • 50 g sukker
  • Fyld:
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g marcipan (fintrevet)
  • Til pensling:
  • 1 æg
  • tesukker
  • flækkede mandler

  1. Udrør gæren i den lune fløde. Tilsæt sammenpisket æg. Findél smørret i melet og bland det og sukkeret i. Ælt dejen sammen.
  2. Sæt den til hævning tildækket i 45 min.
  3. Udrul dejen til en lang plade, 15-20 cm bred. Rør fyldet sammen og fordel det på midten af dejen.
  4. Fold dejen sammen omkring. Pensl sammenføjningen og oversiden godt med sammenpisket æg og drys med tesukker og flækkede mandler.
  5. Form til en krans direkte på bagepladen. Klip små snit i kanten af kransen hele vejen rundt. Bag kransen ved 200 grader i ca. 20 min.
PRØV OGSÅ:Nem julekonfekt