Luciakrans
En fin Lucia- eller adventskrans med lys.
(ca. 6 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Hævetid: ca. 1½ time
- Bagetid: ca. 20 min.
- Fryse-egnet
- 25 g gær
- 1½ dl kaffefløde
- 1 æg
- 75 g smør
- 250 g mel (4 dl)
- 50 g sukker
- Fyld:
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 100 g marcipan (fintrevet)
- Til pensling:
- 1 æg
- tesukker
- flækkede mandler
- Udrør gæren i den lune fløde. Tilsæt sammenpisket æg. Findél smørret i melet og bland det og sukkeret i. Ælt dejen sammen.
- Sæt den til hævning tildækket i 45 min.
- Udrul dejen til en lang plade, 15-20 cm bred. Rør fyldet sammen og fordel det på midten af dejen.
- Fold dejen sammen omkring. Pensl sammenføjningen og oversiden godt med sammenpisket æg og drys med tesukker og flækkede mandler.
- Form til en krans direkte på bagepladen. Klip små snit i kanten af kransen hele vejen rundt. Bag kransen ved 200 grader i ca. 20 min.
PRØV OGSÅ:Nem julekonfekt