Opskrift på lun kartoffelsalat med bacon og klassisk vinaigrette

Lun kartoffelsalat med bacon og klassisk vinaigrette

Lader sommervejret vente på sig, er det her en fantastisk ret på en råkold aften.

4

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 700 g kartofler
  • 125 g bacon i skiver
  • 300 g grønne bønner
  • 4 stængler bladselleri, incl. blade
  • Vinaigrette:
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvid balsamico
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • sort peber

Sådan laver du kartoffelsalat

  1. Skrub kartoflerne og kog dem i godt saltet vand til de akkurat er møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  2. Steg imens baconen gylden og sprød i en pande. Kom den over på køkkenrulle og skær den derefter i mindre stykker. Nip enderne af bønnerne og damp dem i en gryde med lidt vand i bunden i 5-7 min, så de stadig er sprøde. Kom dem i en sigte og skyl med koldt vand.
  3. Skær bladselleri i skiver og hak bladene groft. Skær kartoflerne i tykke skiver og kom i en skål sammen med bønner, bladselleri og bacon.
  4. Kom alle ingredienser til vinaigreten i et syltetøjsglas og ryst det sammen. Smag til om der mangler salt, sukker eller eddike og hæld dressingen over salaten. Vend sammen og server, mens kartoflerne stadig er lune.
  5. Tip: Salaten er også god afkølet til en picnic eller i madpakken. Du kan evt. supplere med stykker af stegt kyllingebryst eller kogte æg for en mere fyldig salat.
  6. Se også opskrift på: Kartoffelmad med hjemmerørt mayo og rejer