Lun pastasalat med bagte cherrytomater, mozzarella og knasende bacon
Pastasalater har fået et blakket ry. Synd, for det kan sagtens laves enkelt og meget lækkert.
Ingredienser
- 500 g små stilktomater
- sukker og salt
- 2 hele hvidløg
- 1 bundt frisk basilikum
- 125 g mozzarella, gerne bøffelmozzarella – så frisk og blød som muligt
- 100 g bacon af god kvalitet
- 3-4 spsk olivenolie
- 300 g pastamuslinger
Sådan laver du lun pastasalat med bagte cherrytomater, mozzarella & bacon
- 1. Læg tomaterne i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Drys dem med en smule salt og 1 spsk sukker, og dryp med lidt olivenolie.
- 2. Del de hele hvidløg i halve, dryp med lidt olie og læg dem ved. Bag tomater og hvidløg i 2 timer ved 125 grader. Tomaterne skal være rynkede, men stadig saftige og bløde, og hvidløgene helt møre.
- 3. Kog pastamuslingerne i saltet vand efter anvisningen. Læg imens mozarellaen, stadig i posen, i halvvarmt vand. Fjern basilikumbladene fra stilken. Steg baconen på en pande, til den er helt sprød, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Fjern hvidløgsfeddene fra det ene af hvidløgene, og mos dem med olivenolie. Vend den friskkogte pasta med tomater, basilikum og hvidløgsolien. Riv mozarellaen henover, drys med sprøde bacon og server med resten af de hele bagte hvidløg.
- Tomaterne og hvidløget skal bage et par timer i ovnen ved lav varme, og du kan fint det dagen forinden.
PRØV OGSÅ: Spaghetti med grov krydderurte-mandel pesto