Lune stegte sild i æble-honningeddike
Intet frokostbord uden stegte sild. Her i en variant der involverer æble-honningeddike.
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 10 min.
- 4-5 sildefileter
- hvedemel og salt
- smør og olie til stegning
- Sildelage:
- 2 1/2 dl æbleeddike
- 25 g sukker
- 5 cm hel kanel
- 30 g honning
- 1 1/2 tsk salt og friskkværnet peber
- Endvidere: 1 æble
- Rens sildefileterne, klip rygfinnerne af og vend fileterne i mel krydret med salt.
- Steg dem gyldne i smør og olie. Kom dem i et fad.
- Kog eddike, sukker, kanel, honning, salt og peber sammen.
- Skær æblet i tynde skiver og kog dem i lagen i 1 minut.
- Tag æbleskiverne op og læg dem på sildene.
- Smag lagen til – er den for stærk, fortyndes med vand. Kog den op og hæld den varm over sildene.
- Retten serveres lun eller afkølet.