3 gode til madpakken: Mini-calzone, myslibar & rugbrødsboller
Her er nogle lækkerier, der er nemme at tage med som en lille snack på arbejde eller i sportstasken. Se her, hvordan du bager små calzoner, rugbrødsboller, og hvordan du selv laver müslibarer til madpakken.
Hak mandlerne. Bland alle ingredienserne i en skål.
Fordel massen i en form smurt med smør eller foret med bagepapir f.eks. en stor rugbrødsform. Brug bagsiden af en spiseske til at presse massen godt sammen med. Tykkelsen skal være ca. 3 cm.
Bag ved 175 gr. ca. 30 min. Afkøl.
Skær i ca. 20 barer.
Kondenseret mælk:Kondenseret mælk som er brugt i müslibarerne, er fremstillet af komælk,der er blevet koncentreret ved lang tids kogning. Det er også sødet med sukker.
Rugbrødsboller med chokolade
20 stk.
15 g gær
3 dl vand
2 dl kærnemælk
3 spsk. sirup
Annonse
2 spsk. kakao
200 g solsikkekerner
2 tsk. salt
300 g rugmel
ca. 300 g hvedemel
100 g hakket mørk chokolade
1 æg til pensling
3-4 spsk. solsikkekerner til drys
Sådan gør du
Udrør gæren i vandet. Rør de øvrige ingredienser i.
Ælt dejen smidig, og stil den til tildækket til hævning ca. 4 timer.
Form 20 runde, lidt flade boller. Pensl med æg, og drys med solsikkekerner.
Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.
Annonse
Små calzoner med skinke
30 stk.
25 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk. salt
120 g fuldkornsdurumhvedemel
ca. 450 g hvedemel
Desuden:
1½ dl pizzasauce (færdigkøbt fra glas)
150 g kogt, røget skinke
100 g revet mild pizzaost
oregano og lidt olivenolie
1 sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen igennem til den er meget smidig. Stil dejen til hævning ca. 1 time.
Del dejen i 30 stykker. Tryk dem ud til flade cirkler.
Smør pizzasauce på, og fordel hakket skinke og ost over. Drys med oregano, og dryp med lidt olie.
Fold sammen til halvmåner. Læg dem på bagepapir.
Pensl med æg, og drys med oregano.
Bag calzonepizzaerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 12-15 min.