3 gode til madpakken: Mini-calzone, myslibar & rugbrødsboller

3 gode til madpakken: Mini-calzone, myslibar & rugbrødsboller

Her er nogle lækkerier, der er nemme at tage med som en lille snack på arbejde eller i sportstasken. Se her, hvordan du bager små calzoner, rugbrødsboller, og hvordan du selv laver müslibarer til madpakken.

myslibar.jpg

Myslibarer 20 stk.

20 stk.

150 g mandler

150 g havregryn

100 g rosiner eller tørrede blåbær

50 g græskarkerner

50 g solsikkekerner

50 g sesamfrø

1 dåse kondenseret mælk, ca. 400 g 

1 spsk. olie, gerne mandel- eller nøddeolie

¼ tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Hak mandlerne. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Fordel massen i en form smurt med smør eller foret med bagepapir f.eks. en stor rugbrødsform. Brug bagsiden af en spiseske til at presse massen godt sammen med. Tykkelsen skal være ca. 3 cm.
  3. Bag ved 175 gr. ca. 30 min. Afkøl.
  4. Skær i ca. 20 barer.

    Kondenseret mælk: Kondenseret mælk som er brugt i müslibarerne, er fremstillet af komælk,der er blevet koncentreret ved lang tids kogning. Det er også sødet med sukker. 

Rugbrødsboller med chokolade 

20 stk.

15 g gær

3 dl vand

2 dl kærnemælk

3 spsk. sirup

2 spsk. kakao

200 g solsikkekerner 

2 tsk. salt

300 g rugmel

ca. 300 g hvedemel

100 g hakket mørk chokolade

1 æg til pensling

3-4 spsk. solsikkekerner til drys

Sådan gør du 

  1. Udrør gæren i vandet. Rør de øvrige ingredienser i.
  2. Ælt dejen smidig, og stil den til tildækket til hævning ca. 4 timer.
  3. Form 20 runde, lidt flade boller. Pensl med æg, og drys med solsikkekerner.
  4. Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.

Små calzoner med skinke 

30 stk. 

25 g gær

4 dl lunkent vand

2 tsk. salt

120 g fuldkornsdurumhvedemel

ca. 450 g hvedemel

Desuden:

1½ dl pizzasauce (færdigkøbt fra glas)

150 g kogt, røget skinke 

100 g revet mild pizzaost

oregano og lidt olivenolie

1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du 

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen igennem til den er meget smidig. Stil dejen til hævning ca. 1 time.
  3. Del dejen i 30 stykker. Tryk dem ud til flade cirkler.
  4. Smør pizzasauce på, og fordel hakket skinke og ost over. Drys med oregano, og dryp med lidt olie.
  5. Fold sammen til halvmåner. Læg dem på bagepapir. 
  6. Pensl med æg, og drys med oregano.
  7. Bag calzonepizzaerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 12-15 min.