Madplan: Aftensmad på 20 minutter

Madplan: Aftensmad på 20 minutter

Mandag: Kalvekotelet med speltsalat

Det skal du bruge:

4 kalvekoteletter a 125 g

2 tsk olivenolie

lidt frisk eller tørret oregano eller salvie

salt og peber.

Lun speltsalat:

200 g perlespelt

2 grillede, flåede peberfrugter

1 fintsnittet rødløg

50 g grønne oliven

1 spsk olivenolie.

Servering:

150 g kogte, grønne bønner

300 g durumbrød.

Sådan gør du:

Pensl kødet med olie, drys krydderier på og grill det fra to-fire minutter på hver side efter tykkelse.

Kog perlespelten efter anvisning på pakningen, afdryp og rør den med peberfrugterne – skåret i mindre stykker – rødløg og oliven samt olie, lidt salt og peber.

Servér salaten til kødet evt. med grønne bønner og brød.

Tirsdag: Hurtig pasta med svampe

Det skal du bruge:

500 g båndpasta

500 g rensede svampe, gerne forskellige

4 hakkede skalotteløg

4 fed knust hvidløg

1/2 dl olivenolie

200 g baby spinat

salt, peber

4 små runde cremede gedeoste.

Sådan gør du:

Kog pastaen al dente som anvist.

Skær de største svampe i lidt mindre stykker. Steg svampe, løg og hvidløg i olie 4-5 minutter ved jævn varme. Tilsæt spinat samt friskkogt pasta og bland godt.

Smag til med salt og peber og servér med ost skåret i halve skiver på toppen.

Onsdag: Lynlasagne uden ovn

Det skal du bruge:

300 g friske lasagneplader

400 g hakket oksekød 9-15%

1 spsk olivenolie

500 g svampe gerne forskellige

500 g friske tomater

1 pose babyspinat

salt, peber

200 g ricotta

250 g groft brød f.eks. filone spelt

Sådan gør du:

Kog lasagnepladerne 3-4 min. i letsaltet vand.

Brun kødet ved god varme i olivenolie. Tilsæt svampe, de største skæres i mindre stykker og steg 4-5 min.

Hak tomaterne og kom dem ved. Steg endnu et par minutter og bland kødsaucen med spinat. Smag til med salt og peber.

Anret lasagnerne portionsvis med kødsauce og ricotta og nyd dem med et stykke groft brød.

Torsdag: Tunbøf med svampe og pesto

Det skal du bruge:

4 tunbøffer

150 g østershatte

2 spsk vindruekerneolie

salt og friskkværnet peber

4 skiver brød

1 spsk olivenolie

50 g rucola.

Pesto:

2 store bdt frisk basilikum

1 fed hvidløg hakket

1 spsk pinjekerner

1 dl olivenolie

50 g revet parmesanost

Lidt citronsaft

Salt og friskkværnet peber.

Sådan gør du:

Pluk basilikumbladene af stilkene og kom dem i en blender sammen med hvidløg og pinjekerner, parmesan og olivenolie. Blend til pestoen er lind, smag derefter til med citronsaft, salt og peber.

Salt må først kommes i til sidst for at undgå, at pestoen bliver bitter og brun.

Skær 4 runde skiver ud af brødskiverne og rist dem, fordel på fire tallerkner, steg tunbøfferne to minutter på hver side, så er de stadig medium indeni. Skal de være gennemstegte, skal de have 4 minutter på hver side. Læg tunbøfferne på brødene, kom 1 spsk pesto oven på hver bøf. Sauter østershattene i nogle minutter på en tør pande, kom oven på pestoen og slut af med rucola, server straks.

Fredag: Grøntsags-wok med ris

Det skal du bruge:

1 bundt forårsløg

1 rød peberfrugt

1 grøn squash

2 stilke bladselleri

3 gulerødder

1½ spsk vindruekerneolie

1½ spsk revet frisk ingefær

1 fed finthakket hvidløg

1-1½ tsk finthakket rød chili

saften af 1 lime

½ bundt koriander

2 spsk hakket persille.

Jasminris til 4 personer

Sådan gør du:

Skær top og bund af forårsløgene og snit dem i lange tynde skiver på skrå. Halvér peberfrugten, fjern kernerne og skær den i tynde strimler og snit ligeledes squash, bladselleri og gulerod i strimler.

Opvarm en wok og steg grøntsagerne i lidt olie 2-3 min. Krydr grøntsagerne med ingefær, hvidløg, salt og peber og steg fortsat 1 min. Tag wokken af varmen og krydr med limesaft, koriander og persille.

Servér wok-grøntsager med tamari soya, lime skåret i både og kogte jasminris.

Indkøbsliste

Det her skal du købe, for at kunne lave de 5 nemme hverdagsretter. Vi går ud fra, du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.

Grøntsager:

150 g grønne bønner – evt. fra frost

500 g rensede svampe, gerne forskellige

4 skalotteløg

1 rødløg

1 bundt forårsløg

500 g baby spinat

500 g friske tomater

150 g østershatte

1 rød peberfrugt

1 squash

2 stilke bladselleri

3 gulerødder

50 g rucola.

Hvidløg

Ingefær

Rød chili

1 lime

Frisk basilikum

Frisk oregano

Frisk koriander

Persille

Kød:

4 kalvekoteletter a 125 g

400 g hakket oksekød 9-15%

4 tunbøffer

Mejeri:

4 små runde cremede gedeoste

200 g ricotta

Frisk parmesanost

Diverse:

200 g perlespelt

2 grillede, flåede peberfrugter

50 g grønne oliven

500 g båndpasta (gerne frisk)

300 g friske lasagneplader

Pinjekerner

Jasminris

2 gode italienske brød – gerne lidt grove (du skal bruge brød til 3 af opskrifterne)

Alle opskrifterne..

.. er beregnet til 4 personer, med mindre andet er angivet. Du får indkøbslisten på sidste side.

God fornøjelse og bon appetit!