Makronsnitter med marmelade
Makronsnitter, som mormor laver dem. Lige til den søde tand og toppet med marmelade.
ca. 12 stk.
Ingredienser
- Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ stang
- vanilje eller 2 tsk.
- vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- evt. 1 spsk. kold vand
- Fyld:
- 250 g rabarber- eller hindbærmarmelade
- Makronmasse:
- 400 g marcipan
- 3 æggehvider
- 100 g sukker
- mandelsplitter eller flager til drys
- 1½ spsk. sukker
- Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udrul dejen til en 20 x 28 firkant, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.
- Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen i.
- Fordel makronmassen over marmeladen. Drys med mandler. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl, og skær i snitter.