Makronsnitter med marmelade

Makronsnitter med marmelade

Makronsnitter, som mormor laver dem. Lige til den søde tand og toppet med marmelade.

ca. 12 stk.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • korn af ½ stang
  • vanilje eller 2 tsk.
  • vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • evt. 1 spsk. kold vand
  • Fyld:
  • 250 g rabarber- eller hindbærmarmelade
  • Makronmasse:
  • 400 g marcipan
  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker
  • mandelsplitter eller flager til drys
  • 1½ spsk. sukker

  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen til en 20 x 28 firkant, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.
  3. Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen i.
  4. Fordel makronmassen over marmeladen. Drys med mandler. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl, og skær i snitter.