Makrontærte med kirsebær
Vi giver dig her et bud på en skøn sommerdessert: En lækker makrontærte med kirsebær.
ca. 12 stk.
Ingredienser
- Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 250 g kirsebærsyltetøj (se boks tekst)
- Makronmasse:
- 200 g marcipan
- 3 æggehvider
- 100 g sukker
- 50 g mandelmel eller smuttede malede mandler
- 200 g kirsebær
- 1½ spsk. sukker
- Pynt:
- evt. sigtet flormelis
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Udrul dejen, og kom den i en smurt tærteform ca. 24 cm i diameter. Smør syltetøjet ud over bunden.
- Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen og mandelmel i.
- Fordel makronmassen over marmeladen. Fordel halverede og udstenede kirsebær over. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl.