Opskrift på mandelkage med brombærmousse

Mandelkage med brombærmousse

En smuk hjemmegjort sag.

7

Ingredienser

  • 3 store æg
  • 175 g sukker
  • 75 g smør
  • 150 g mandler
  • ½ tsk kardemomme
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g marcipan
  • 125 g brombær
  • 75 g rørsukker
  • ½ vaniljestang
  • evt. lidt maizena rørt sammen med lidt koldt vand
  • 3 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde
  • 1-2 bakker friske brombær til pynt og mynte.

Sådan laver du mandelkage:

  1. Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smørret i en gryde og afkøl det en smule. Kør mandlerne til groft mel på en foodprocessor eller hak dem på anden vis. Bland kardemomme sammen med hvedemel og bagepulver. Rør smeltet smør i æggemassen og sigt og vend melblandingen i. Rør afslutningsvis dejen sammen med revet marcipan.
  2. Smør en springform af 22 cm i diameter med smør og drys formen med sukker. Hæld dejen i formen og bag kagen 30 min ved 200 grader. Afkøl kagen og skær den igennem på tværs, så du får to bunde.
  3. Kom brombær, sukker og vaniljestang i en gryde og kog det til marmeladekonsistens. (jævn evt. marmeladen med lidt maizena rørt sammen med vand, hvis du synes det virker for tynd i konsistensen.) Afkøl brombærmarmeladen. Udblød husblassen i koldt vand. Tag husblassen op af vandet, kom det over i den varme marmelade og lad husblassen smelte under omrøring. Afkøl marmeladen til stuetemperatur. Pisk fløden til skum og vend brombærmarmeladen i flødeskummet.        
  4. Kom den nederste del af kagen tilbage i formen og fordel brombærmoussen ovenpå og læg toppen af kagen ovenpå. Sæt kagen i køleskabet 4-5 timer og gerne længere.
  5. Pynt kagen med friske brombær og lidt mynte.
  6. Prøv også: Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt

TIP:

Hvis du har brombær-likør eller lign i huset, smager det skønt at dryppe bunden med lidt af det, inden kagen lægges sammen.