Nem mandelkage med jordbær (glutenfri)
En skøn og nem kage, der smager af sommer. Kagen bages med mandelmel og er derfor glutenfri. Her får du opskriften på en skøn og nem sommerkage med jordbær:
6-8 personer
Total:1 time 20 minutter
Arbejdstid:45 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 35 min.
- Mandelkage:
- 200 g sukker
- 3 store æg
- 200 g mandler
- Creme:
- 1½ dl piskefløde
- 3 spsk. flormelis
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. sukker
- 1½ dl cremefraiche 38%
- Pynt:
- 250 g jordbær
- flormelis
Sådan bager du mandelkage med jordbær:
- Mandelkage: Pisk sukker og æg til en tyk og luftig masse.
- Mal mandlerne fint i en foodprocessor, og vend den i æggemassen.
- Beklæd en springform (ca. 25 cm) med bagepapir, og tænd ovnen på 175 grader.
- Hæld dejen i formen, og bag kagen i 30-35 min. Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt, og lad kagen afkøle i formen.
- Creme: Pisk fløden til skum, og tilsæt sigtet flormelis. Bland vaniljekornene i skummet sammen med cremefraichen. Fordél cremen over den afkølede kage.
- Pynt: Skyl og nip jordbærrene, og sørg for, at de er helt tørre. Skær jordbærrene i skiver, og fordél dem over cremen. Pynt evt. med lidt sigtet flormelis, og servér kagen.
10 skønne opskrifter med jordbær
-
Sprøde mandelkager med jordbær og chokolade
-
Rabarber-jordbær-islagkage
-
Jordbær-hyldeblomst-marmelade med french toast
-
Eton mess med jordbær og hyldeblomst
-
Jordbær-ispinde med mørk chokolade
-
Salat med jordbær, balsamico og hyldeblomst
-
Hurtig pulled pork med tacos og spicy jordbærsalsa
-
Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Nem frossen yoghurt med jordbær og kamille