Mandelkage med jordbær

Nem mandelkage med jordbær (glutenfri)

En skøn og nem kage, der smager af sommer. Kagen bages med mandelmel og er derfor glutenfri. Her får du opskriften på en skøn og nem sommerkage med jordbær:

6-8 personer

Total:1 time 20 minutter

Arbeidstid:45 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 35 min.
  • Mandelkage:
  • 200 g sukker
  • 3 store æg
  • 200 g mandler
  • Creme:
  • 1½ dl piskefløde
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. sukker
  • 1½ dl cremefraiche 38%
  • Pynt:
  • 250 g jordbær
  • flormelis

Sådan bager du mandelkage med jordbær:

  1. Mandelkage: Pisk sukker og æg til en tyk og luftig masse.
  2. Mal mandlerne fint i en foodprocessor, og vend den i æggemassen.
  3. Beklæd en springform (ca. 25 cm) med bagepapir, og tænd ovnen på 175 grader.
  4. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 30-35 min. Tjek med et træspyd om kagen er gennembagt, og lad kagen afkøle i formen.
  5. Creme: Pisk fløden til skum, og tilsæt sigtet flormelis. Bland vaniljekornene i skummet sammen med cremefraichen. Fordél cremen over den afkølede kage.
  6. Pynt: Skyl og nip jordbærrene, og sørg for, at de er helt tørre. Skær jordbærrene i skiver, og fordél dem over cremen. Pynt evt. med lidt sigtet flormelis, og servér kagen.