Mandelmuffins med vinterrabarber, marcipan og kokos

Mandelmuffins med kokos, vinterrabarber og marcipan

Muffins kan laves på næsten et øjeblik og varieres i en uendelighed. Disse smager dejligt af marcipan, som er med til at give en skøn, svampet konsistens.

Ingredienser

  • Giver ca. 12 store muffins
  • 300 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 30 g kokosmel (kan udelades)
  • 75 g marcipan
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk fint salt
  • ½ tsk vaniljepulver, eller korn fra 1 vaniljestang
  • 225 g rørsukker
  • 2 æg str M/L
  • 2 ½ dl kærnemælk
  • 125 g smeltet smør
  • 300 g rabarber

Sådan gør du:

  1. TÆND ovnen på 200 grader.
  2. BLAND alle de tørre ingredienser med undtagelse af sukker i en skål for sig, sørg for, at alt mikses godt. I en separat skål blandes sukker, æg, kærnemælk og smeltet smør, og piskes godt sammen.
  3. SKÆR rabarberne i tynde skiver, og vend dem i melblandingen. Lav en fordybning i den tørre blanding, og hæld væden heri, vend forsigtigt rundt, til ingredienserne er akkurat blandede, hellere en lidt klumpet dej, end en glat. Rører du for meget, bliver kagerne kompakte.
  4. FYLD muffinforme 2/3 op, og bag dem i ca. 18-20 min, bagetiden kan variere en smule alt efter størrelsen på formene. Muffins er bedst samme dag, som de bages, men egner sig fint til nedfrysning − de kan tøs op i en varm ovn, ca. 10 min ved 200 grader.
  5. Få mere inspiration til lækre kager og desserter på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Chokoladeballadekage