Mandelmuffins med kokos, vinterrabarber og marcipan
Muffins kan laves på næsten et øjeblik og varieres i en uendelighed. Disse smager dejligt af marcipan, som er med til at give en skøn, svampet konsistens.
Ingredienser
- Giver ca. 12 store muffins
- 300 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 30 g kokosmel (kan udelades)
- 75 g marcipan
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- ½ tsk fint salt
- ½ tsk vaniljepulver, eller korn fra 1 vaniljestang
- 225 g rørsukker
- 2 æg str M/L
- 2 ½ dl kærnemælk
- 125 g smeltet smør
- 300 g rabarber
Sådan gør du:
- TÆND ovnen på 200 grader.
- BLAND alle de tørre ingredienser med undtagelse af sukker i en skål for sig, sørg for, at alt mikses godt. I en separat skål blandes sukker, æg, kærnemælk og smeltet smør, og piskes godt sammen.
- SKÆR rabarberne i tynde skiver, og vend dem i melblandingen. Lav en fordybning i den tørre blanding, og hæld væden heri, vend forsigtigt rundt, til ingredienserne er akkurat blandede, hellere en lidt klumpet dej, end en glat. Rører du for meget, bliver kagerne kompakte.
- FYLD muffinforme 2/3 op, og bag dem i ca. 18-20 min, bagetiden kan variere en smule alt efter størrelsen på formene. Muffins er bedst samme dag, som de bages, men egner sig fint til nedfrysning − de kan tøs op i en varm ovn, ca. 10 min ved 200 grader.
- Få mere inspiration til lækre kager og desserter på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Chokoladeballadekage