Opskrift på jordbær cheesecake

Manhattan-style strawberry cheesecake

Smagen af New York

8

Ingredienser

  • 200 g digestive kiks, let knuste
  • 75 g hvid chokolade, hakket
  • 75 g mandler med skal
  • 100 g smør, smeltet og afkølet lidt
  • 400 g mascarpone
  • 4½ dl creme fraiche 38%
  • 130 g rørsukker
  • 2 æg
  • Korn af 1 stang vanilje
  • Jordbærsauce:
  • 250 g jordbær
  • 1/4 dl vand
  • 75-100 g sukker
  • ½ stang vanilje
  • Lidt citronsaft
  • 1 spsk. maizena
  • 1 spsk. varmt vand

  1. Sådan laver du Manhattan-style strawberry cheesecake:
  2. Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør, til kiksene er knuste. Mandlerne behøver ikke at være fint malede. Hæld indholdet i en skål. Tilsæt hakket chokolade og smeltet smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen.
  3. Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen. Kom mascarpone, 2 æg, 75 g sukker og korn af ½ stang vanilje ned i en blender og kør, til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden.
  4. Sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
  5. Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt.
  6. Bland creme fraiche med 55 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter. Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
  7. Jordbærsauce:
  8. Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og den tomme ½ vaniljestang. Varm det langsomt op, til det kommer i kog.
  9. Tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft. Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til.
  10. Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilje op, og lad det så køle af. Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake, og så er den klar til servering.