Marengs med rabarber

Marengskage med rabarberkompot

Den lækre marengsbund kan bages dagen i forvejen og rabarberkompotten kan du også lave i god tid. Så skal du bare piske flødeskum og lægge marengskagen sammen lige inden servering.

Marengskage til 8 personer

Total:1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. citronsaft (eller eddike)
  • 1½ spsk. majsstivelse (maizena)
  • Topping:
  • 500 g friske rabarber
  • 200 g sukker
  • ½ l piskefløde
  • lidt flormelis
  • 1 spsk. frisk ingefær
  • 50 g pistacienøddekerner (eller mandler)

Sådan bager du marengs

  1. 1. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med en skefuld sukker, og tilsæt citronsaft eller eddike. Drys resten af sukkeret i løbende under piskning. Når hviderne er stive, drys majsstivelsen i, og pisk et par minutter.
  2. 2. Rul dejen ud i en cirkel med en diameter på ca. 22 cm, og sæt den på bagepapir. Bag den sprød ved 125 grader i ca. 1 time. Lad marengsbunden køle af på bagerist.
  3. Topping til marengsbunden:
  4. 3. Skær bladene af rabarberstilkene, og skyl dem i koldt vand. Skær rabarberne i stykker på ca. 2 cm, læg dem i et ovnfast fad, og bland dem med sukker. Dæk fadet til, og bag i ca. 15 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre. Lad rabarberkompotten køle af. Hvis der er meget lage, kan du si den fra.
  5. 4. Pisk fløden til skum, og smag til med lidt flormelis. Kom massen i et jævnt lag på marengsbunden. Bland rabarberkompotten med fintrevet ingefær, og kom blandingen på toppen af kagen. Drys med finthakkede pistacienødder, og servér straks.