Boller med kardemomme

Boller med kardemomme

Ethvert sønderjysk kaffebord indledes med hjemmebagte smørsmurte boller med kardemomme også kaldet pomle.

16 stk. boller med kardemomme

Total:1 time 45 minutter

Ingredienser

  • Boller med kardemomme
  • (På sønderjysk hedder de pomle)
  • Arbejdstid: 15 min.
  • Hævetid: 1 time 15 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Fryse-egnet
  • 1½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g smør (smeltet)
  • 3 æg (sammenpisket)
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1½ tsk groft salt
  • ca. 500 g hvedemel
  • Tilbehør:
  • Smør

Sådan laver du boller med kardemomme

  1. 1. Rør gæren ud i lidt af mælken og tilsæt resten af mælken, smør og æg.
  2. 2. Tilsæt derefter salt og kardemomme og ælt gradvist melet i.
  3. 3. Ælt dejen smidig og lad den hæve 45 min. ved stuetemperatur. Form bollerne, sæt dem på bagepapir på bagepladen og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 30 min.
  4. 4. Bag bollerne ved 225 grader ca. 15 min. Server dem afkølede, flækkede og smørsmurte.