Marengsreder med passionsirup og vaniljeskum
Lav en skøn og frisk dessert i påskedagene! Prøv denne dessert, der består af søde marengsreder, hjemmelavet passionsfrugtsirup og vaniljeskum.
10-12 stk.
Ingredienser
Marengs:
- 4 æggehvider
- 200 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 2 dråber eddike
Passionsirup:
- 2½ dl vand
- 2½ dl rørsukker
- 1 kaffirblad (limeblad)
- 1 stilk citrongræs, flækket på langs
- 1 flækket vaniljestang
- 3 passionsfrugter
Desuden:
- ½ dl piskefløde
- 1 spsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
- Marengs: Pisk æggehviderne stive, når der dannes hvide toppe, tilsættes flormelis lidt efter lidt, mens der piskes.
- Tilsæt salt og eddike, og pisk, indtil konsistensen er helt glat, sej og danner toppe.
- Beklæd bageplader med bagepapir. Tænd ovnen på 120 gr. Kom marengsdejen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lav cirkler så det ligner reder på bagepladen.
- Bag rederne i 50 min. Sluk for ovnen, og lad marengsene tørre i ovnen, til den bliver kold. Så bliver marengsrederne sprøde udenpå og seje indeni.
- Passionsirup: Kom vand i en gryde med rørsukker, kaffirblad, citrongræs og vanilje. Kog det hele sammen i 30 min., til det tykner. Afkøl.
- Halver og udhul passionsfrugterne. Rør i siruppen.
- Pisk fløden til skum med vaniljesukker.
- Anret marengsrederne med vaniljeskum og sirup.