Opskrift på marinerede haricots vert med serranoskinke

Marinerede haricots vert med serranoskinke

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    460 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    18 %
  • Kulhydrat:
    52 %

4

Ingredienser

  • 300 g haricots verts
  • 6 tynde skiver serranoskinke.
  • Senneps-dressing:
  • 1/4 dl god olivenolie
  • 1 lille fed knust hvidløg
  • 1 tsk fintreven citronskal
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 tsk grovkornet dijonsennep
  • salt, friskkværnet peber.
  • 400 g baguette.

Sådan gør du

  1. Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand, kog dem 4-5 minutter, hæld dem i en sigte, spul dem med koldt vand og lad dem dryppe godt af. Kan gøres i forvejen.
  2. Tag 4-5 bønner (alt efter tykkelse) og saml dem i bundter.
  3. Skær skinkeskiverne igennem på langs og sno en halv skive skinke om hvert bundt. Pisk dressingen sammen, smag den til og vend bønnerne med dressingen – eller servér den som dip til.

Tip

Du kan bruge grønne asparges på samme måde.