Marineret andebryst med varme krydderier og rodfrugter
4
Ingredienser
- 1 tsk spidskommen, groft stødt
- 1 tsk fennikelfrø, groft stødt
- ½ tsk korianderfrø
- 1 tsk salt
- ½ tsk knust chili
- 1 tsk mørk muscovadosukker
- 2 andebryster
- 2 gulerødder
- 1 porre
- 1 pastinak
- salt og peber
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 3 kviste timian, bladene heraf
- 1-2 hjertesalat
- lidt æbleeddike
- lidt olivenolie.
- Vend de bagte rodfrugter sammen med lidt plukket hjertesalat og krydr med lidt æbleeddike og olivenolie.
- TIP
- Server andebryst med rodfrugter som en del af et lille udvalg af retter til din julefrokost. Hvis du har 6-7 forskellige små ting, så kan 2 stk. andebryst strække sig til 7-8 personer. Har du 3-5 forskellige gode sager, er der nok til 4-5 personer, hvis du skærer kødet i fine, tynde skiver.
Sådan gør du
- Rist krydderierne på en tør pande ca. 1 minut og stød dem efterfølgende groft i en morter. Bland krydderierne sammen med salt, chili og muscovadosukker.
- Rids skindet på andebrystet med en skarp kniv på kryds og tværs og gnid andebrystkødet ind i krydderi-blandingen. Lad det trække så længe du har tid, gerne 1 time eller længere.
- Brun andebrystkødet med fedtsiden ned ad på en varm, tør pande 2-3 min. til det er gyldenbrunt. Vend det.
- Skær gulerod, porrer og pastinak i små tern og kom dem i bunden af et ovnfast fad. Krydr med salt, peber, hvidløg og timian. Læg det brunede andebrystkød ovenpå urterne, og sæt fadet i ovnen 18-20 min. ved 200 grader.