Marmelade af mirabeller
Der er temmelig stor forskel på mirabeller, men finder du et træ med gule, knap modne mirabeller, kan du lave en vidunderlig marmelade. Den smager næsten som abrikosmarmelade, men friskere, fordi de hjemlige portioner ikke koges nær så hårdt, som man gør på fabrikkerne. Her får du opskriften på en nem og lækker mirabellemarmelade:
Ca. 3 glas mirabellemarmelade
Total:25 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 1 kg nyplukkede, knap modne gule mirabeller
- 4 dl vand
- 800 g sukker
Sådan laver du marmelade af mirabeller
- Vask mirabellerne, og kog dem til mos med vandet. Tiden afhænger af modenhedsgraden.
- Tryk dem gennem et dørslag, så sten og det meste af skallerne holdes tilbage.
- Frugtmosen koges 10 minutter med sukker og hældes på skoldede eller maskinopvaskede glas, der lukkes med det samme.
Skønne opskrifter med blommer
-
Nem & lækker sensommerdessert: Blommetiramisu
-
Skøn crumble med blommer, pærer & makroner
-
Vanilleblommer med skyrcreme
-
Blomme crumble med hasselnødder
-
Hjemmelavet blommesaft
-
Karamelblommer med mazarin
-
Blommerelish med citron, chili og ingefær
-
Blommekage med mandler
-
Bagte blommer med sprøde kanelkager og vaniljeis
-
Panna cotta med bagte blommer
-
Blommesalsa med chili
-
Chokoladedessertkage med orange og blommer
-
Blommesyltetøj
-
Italiensk blommedessert
-
Blommekage med chokolade
-
Stegte blommer med mascarpone og kanel
-
Salat med blommer og chilimandler
-
Ovnsyltede blommer i rom
-
Blommetrifli
-
Ovnkogte blommer
-
Blommerelish med citron, chili og ingefær