Marmorkage med syltet appelsinskal
En ren kageklassiker som, når den laves i en god, hjemmelavet version, smager helt vidunderligt.
7
Ingredienser
- 300 g tempereret smør
- 300 g sukker
- 5 æg, størrelse L
- ½ tsk fint salt
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 spsk usødet kakaopulver af god kvalitet
- saft fra en halv usprøjtet appelsin
- 2 spsk syltet appelsinskal, kan udelades
Sådan laver du marmorkage
- Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk æggene i et ad gangen, mes du rører grundigt mellem hvert æg.
- Bland mel, salt, vaniljesukker og bagepulver i en skål for sig, og sigt det i dejen. Ven dejen rundt med en dejskraber til den er glat.
- Del dejen op i to dele, vend kakaopulver, appelsinsaft og syltet appelsin skal i den ene portion. Læg først halvdelen af chokoladedejen i bunden af en smurt sandkageform. Kom derefter halvdelen af den lyse dej over. Kom sidste halvdel af den mørke dej i og afslut med den lyse dej. Stik en strikkepind eller lignende ned i den ene ende, og træk en slange ned gennem kagen, så der kommer et mønster i kagen.
- Glat overfladen på kagen ud, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 45-50 min, eller indtil en tandstik eller lignende kommer ren ud.
- Billedtekst: Marmorkage er fra mormors køkken og fortjener et comeback.
- Se også opskrift fra Rabarbertrifli.