Opskrift på marmorkage med syltet appelsinskal

Marmorkage med syltet appelsinskal

En ren kageklassiker som, når den laves i en god, hjemmelavet version, smager helt vidunderligt.

7

Ingredienser

  • 300 g tempereret smør
  • 300 g sukker
  • 5 æg, størrelse L
  • ½ tsk fint salt
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 spsk usødet kakaopulver af god kvalitet
  • saft fra en halv usprøjtet appelsin
  • 2 spsk syltet appelsinskal, kan udelades

Sådan laver du marmorkage

  1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt i en røremaskine eller med en elpisker. Pisk æggene i et ad gangen, mes du rører grundigt mellem hvert æg.
  2. Bland mel, salt, vaniljesukker og bagepulver i en skål for sig, og sigt det i dejen. Ven dejen rundt med en dejskraber til den er glat.
  3. Del dejen op i to dele, vend kakaopulver, appelsinsaft og syltet appelsin skal i den ene portion. Læg først halvdelen af chokoladedejen i bunden af en smurt sandkageform. Kom derefter halvdelen af den lyse dej over. Kom sidste halvdel af den mørke dej i og afslut med den lyse dej. Stik en strikkepind eller lignende ned i den ene ende, og træk en slange ned gennem kagen, så der kommer et mønster i kagen.
  4. Glat overfladen på kagen ud, og bag i ovnen ved 180 grader i ca. 45-50 min, eller indtil en tandstik eller lignende kommer ren ud.
  5. Billedtekst: Marmorkage er fra mormors køkken og fortjener et comeback.
  6. Se også opskrift fra Rabarbertrifli.