Marokkansk kylling
En skøn, varmende ret, som forener det søde, syrlige og salte på fin vis.
4
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 4-5 søde kartofler
- 3 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 3-4 gulerødder
- 3 kartofler
- ca. 150 g tørrede abrikoser
- 3-4 stænger hel kanel
- 1 hel usprøjtet citron
- 1 dl kyllingefond
- 1-2 tsk gurkemeje
- 1 hel kylling eller 4 hele lår
- salt og peber
Sådan laver du Marrokansk kylling
- Skær alle grøntsagerne i store tern og læg dem sammen med abrikoserne og kanelstængerne i et ildfast fad, ca. 35x30 cm.
- Hæld kyllingefonden ved. Drys med den 1 tsk gurkemeje, salt og peber, og dryp olivenolie over. Læg kyllingen oven på grøntsagerne. Hvis du steger en hel kylling, så skær kyllingen hele vejen op på rygsiden, drej rydsiderne rundt så de ligger plant med brystet, så kyllingen ser "fladmast" ud. På den måde får hele kyllingen sprødt skind.
- Læg kyllingen ovenpå grøntsagerne i det ildfaste fad. Dæk fadet med sølvpapir den første halve time i ovnen. Tag derefter sølvpapiret af og steg yderligere 3 kvarter. Hvis skindet ikke er sprødt, så giv den fem minutter på grill, men hold godt øje med den.
- Servér evt. en frisk salat til og/eller tabouleh (cous cous vendt med fintsnittede grøntsager).
- Se også opskrift på Torsk i hot sauce.