Marokkansk tagine med lam og kikærter
En tagine er et marokkansk lerfad med kegleformet låg, som man bruger til simreretter. her med lækker lam, kikærter og abrikoser.
4
Ingredienser
- 250 g tørrede kikærter
- groft salt
- 2 spsk olivenolie
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g lammekød i tern
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk tørret knust chili
- 1 stang kanel
- 1 tsk gurkemeje
- 1 ikke-overfladebehandlet citron
- ½ l vand
- 200 g tørrede abrikoser
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
Sådan laver du marokkansk gryderet.
- 1. Start aftenen før med at lægge kikærter i blød. Kassér vandet dagen efter og kog kikærterne i nyt vand med 2 tsk groft salt. Lad dem koge i ca. 40 min til de er møre. Sigt vandet fra.
- 2. Skær løgene i strimler og hvidløg i tynde skiver. Varm olien i en gryde eller tagine og brun kødet godt. Tag det op af gryden og tilsæt løg. Steg løgene til de begynder at tage farve – ca. 5 min ved middelvarme. Kom hvidløg i og derefter spidskommen, chili, gurkemeje og kanel. Lad krydderierne svitse med i 1-2 min og kom så kødet tilbage i gryden sammen med den saft, der er kommet ud af kødet.
- 3. Tilsæt kikærter og brug en kartoffelskræller til at skrælle brede strimler af skallen af halvdelen af citronen. Kom det i gryden sammen med vand, abrikoser og ca. 1 tsk salt. Kom låg på og sænk varmen til laveste blus. Lad retten simre i 30 min.
- 4. Smag til sidst til om der mangler salt. Hak persillen groft og riv resten af citronskallen og bland med persillen. Drys blandingen over retten ved servering.