Medaljer med karamel

Medaljer med karamel

Forkæl dig selv, og dem du holder af med sprøde medaljer med lækkert fyld efter eget valg.

8 stk.

Mørdej:

  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • 1 portion vaniljecreme 
  • 8 spsk. karamelliseret mælk 
  • 3 dl flormelis
  • 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
  • Lidt flormelis
  • 10 blåbær
  • 1½ dl mælk
  • 2 æggeblommer, evt. past.
  • ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1½ dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
  2. Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik 16 cirkler med en diameter på 7 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  4. Rør glasuren sammen, og smør den på 8 af kagerne. Fordel kagecreme på 8 kagebunde. Kom karamelliseret mælk over, og læg toppene over.
  5. Pynt med skyllede, afdryppede blåbær og et drys sigtet flormelis.

Vaniljecreme:

  1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
  2. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
  3. Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme.