Medaljer med karamel
Forkæl dig selv, og dem du holder af med sprøde medaljer med lækkert fyld efter eget valg.
8 stk.
Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- 1 portion vaniljecreme
- 8 spsk. karamelliseret mælk
- 3 dl flormelis
- 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
- Lidt flormelis
- 10 blåbær
- 1½ dl mælk
- 2 æggeblommer, evt. past.
- ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. majsstivelse
- 1½ dl piskefløde
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
- Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik 16 cirkler med en diameter på 7 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
- Rør glasuren sammen, og smør den på 8 af kagerne. Fordel kagecreme på 8 kagebunde. Kom karamelliseret mælk over, og læg toppene over.
- Pynt med skyllede, afdryppede blåbær og et drys sigtet flormelis.
Vaniljecreme:
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
- Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
- Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme.