Medister med varm kartoffelsalat
Klassisk dansk mad - her serverer vi medisterpølse med en varm kartoffelsalat til. Det er god gedigen dansk mad til f.eks. en kold efterårsdag...
4 personer
Ingredienser
- 1 kg medisterpølse
- 15 g smør eller 1 spsk. olie
- Varm kartoffelsalat:
- 1 kg kartofler
- 30 g smør
- 1 lille løg
- 2 dl vand
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. sukker
- salt, peber
- Pynt:
- evt. både af rødløg og persille
- Tilbehør:
- stegte æblebåde, kogte grønne bønner og en god sennep
- Prik medisterpølsen flere steder med en kødnål. Kom pølsen i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Kog det op. Lad pølsen småkoge under låg ca. 10 min.
- Afdryp pølsen, og dup den med køkkenrulle. Brun pølsen på begge sider i en pande i gyldent smør.
- Kog kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Hak løget, og svits det kort i smørret i en gryde. Tilsæt vand, eddike, sukker, salt og peber. Kog det kort op.
- Kom kartoffelskiverne i, og kog det stille og roligt, til kartoflerne er gennemvarme. Pynt evt. med rødløg og persille.
- Server kartoffelsalaten til medisteren.