Millionbøf med gremolata

Millionbøf med gremolata

Nem og lækker millionbøf med gremolata og kartoffelmos.

4 personer

Ingredienser

  • Millionbøf med gremolata
  • 2 store løg
  • 20 g smør
  • 500 g hakket oksekød ca. 10% fedt
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. gastrikt (se opskrift herunder)
  • 4 dl oksebouillon
  • salt, peber
  • Gremolata:
  • 4 spsk. hakket persille
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
  • Tilbehør:
  • kartoffelmos evt. pyntet med peberfrugt eller chilitern og grøn salat

  1. Hak løgene. Smelt smørret i en gryde, til det er gyldent. Brun kødet, til det har skiftet farve. Kom løgene i, og svits dem med 2-3 min. Drys hvedemelet over, og vend rundt.
  2. Tilsæt gastrikt og bouillon. Kog op, og lad retten simre under låg ca. 30 min. Rør jævnligt.
  3. Lav en blanding af persille, hvidløg og citronskal. Server det til retten.
  4. Gastrikt er en nedkogt eddike-sukkerblanding, som både giver saucen kulør og ekstra god smag. Du kan købe den færdig eller nemt lave den selv:
  5. Sådan laver du gastrik: Smelt 150 g sukker langsomt, til det er gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt 1½ dl balsamicoeddike. Kog det sammen nogle min. Afkøl, og opbevar i køleskab i en tillukket ren flaske.