Mindre madspild: Pasta med letsyltede tomater
Jeg elsker tomater og har ofte alle mulige slags i mit køkken. Men når tomaterne bliver en smule bløde, så er jeg ikke længere glad for at spise dem rå. Til gengæld er de skønne i suppe, tomatsovs, gryderetter eller som her letsyltede på en simpel pasta.
3-4 personer
Total:25 minutter
Tomater
- 2 dl eddike
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- lidt frisk timian
- 3-400 g modne tomater, gerne små og hele
- 200 g tørret pasta
- 50 g parmesan, revet
- 1 spsk smør
- salt og peber
- lidt frisk timian
- mere parmesan
Sådan gør du:
- Tomater: Kog eddike, vand og sukker med timian i en dyb pande, til sukkeret er smeltet.
- Kom tomaterne i lagen, og lad dem simre i 5-6 minutter. Sluk og lad dem trække i lagen.
- Pasta: Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
- Afdryp den, men lad en smule vand hænge ved. Kom parmesan og smør i, og smag til med salt og peber.
- Servering: Anret pasta i dybe tallerkener. Top med syltede tomater, timian, peber og lidt mere parmesan, og servér straks.