Mindre madspild: Pasta med letsyltede tomater

Mindre madspild: Pasta med letsyltede tomater

Jeg elsker tomater og har ofte alle mulige slags i mit køkken. Men når tomaterne bliver en smule bløde, så er jeg ikke længere glad for at spise dem rå. Til gengæld er de skønne i suppe, tomatsovs, gryderetter eller som her letsyltede på en simpel pasta.

3-4 personer

Total:25 minutter

Tomater

  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • lidt frisk timian
  • 3-400 g modne tomater, gerne små og hele
  • 200 g tørret pasta
  • 50 g parmesan, revet
  • 1 spsk smør
  • salt og peber
  • lidt frisk timian
  • mere parmesan

Sådan gør du:

  1. Tomater: Kog eddike, vand og sukker med timian i en dyb pande, til sukkeret er smeltet.
  2. Kom tomaterne i lagen, og lad dem simre i 5-6 minutter. Sluk og lad dem trække i lagen.
  3. Pasta: Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
  4. Afdryp den, men lad en smule vand hænge ved. Kom parmesan og smør i, og smag til med salt og peber.
  5. Servering: Anret pasta i dybe tallerkener. Top med syltede tomater, timian, peber og lidt mere parmesan, og servér straks.

Tip:

Lav evt. ekstra pasta med vilje, så du har til pasagne. Og husk at de syltede tomater holder sig i flere dage i lagen på køl. Brug dem som snack, i salater eller i en sandwich.