Mini hindbærtærter

Fine små hindbærtærter

Disse skønne mini hindbærtærter smager himmelsk og er perfekte til enhver lejlighed.

24 stk.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 75 g hindbær
  • 2 spsk. vand
  • 2 dl piskefløde
  • 150 g hvid chokolade
  • Pynt:
  • 24 hindbær
  • 1-2 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan gør du:

  1. Smuldr smørret i hvedemel, flormelis og vaniljesukker. Saml dejen med æggeblommen.
  2. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul dejen til ca. ¼ cm’s tykkelse, og udstik 24 cirkler med en udstikker eller et glas, der måler ca. 5 cm i diameter.
  3. Form små minitærter i en smurt minimuffinform. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 10-15 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne.
  4. Skyl og kog hindbær og vand op i en gryde. Lad dem småkoge 2 min. Pres det gennem en si.
  5. Hak chokoladen, og kom den i en skål, som kan tåle varme.
  6. Kog hindbærsaft og fløde op. Hæld hindbærfløden over chokoladen, og rør til chokoladen er smeltet. Køl massen af natten over i køleskab.
  7. Pisk chokolademassen igennem, til den er cremet. Kom cremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt det i de små tærter.
  8. Sæt et skyllet og afdryppet hindbær på hver tærte. Drys lidt frysetørrede hindbær over.