Minidoughnuts

Minidoughnuts

Søde, saftige mandeldoughnuts i miniformat – og helt uden hvede og friture! De er smaddernemme at lave, men kræver en dougnutform. Alternativt kan du bage dem som muffins.

Ingredienser

  • 18-20 minidoughnuts
  • Doughnuts:
  • 180 g mandelmel
  • 45 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • skal fra ½ økologisk citron
  • 25 g smør
  • 3 æg
  • Pynt:
  • Flormelis
  • Hindbær-, brombær- og citronsaft
  • Frysetørrede bær
  • Sukker

Sådan gør du

  1. Doughnuts: Bland mandelmel, sukker, bagepulver, sukker, salt og citronskal i en skål. Smelt smør, og rør det i. Tilsæt æg, og rør rundt, indtil dejen er ensartet. Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i en smurt doughnutform. Bag dem 8-10 minutter ved 175 grader i formen. Lad dem køle helt af.
  2. Pynt: Dekorer de afkølede doughnuts med forskelligfarvet glasur, frysetørrede bær, chokolade, nødder, karamel, sukker etc.
  3. Spis dem nybagte. Der smager de allerbedst!
  4. Tip: Du kan købe en doughnutform hos en af de mange isenkræmmere. Ellers bag dem som muffins. Bagetiden er ca. 10-12 minutter. Tjek undervejs.