De lækreste minipavlovaer med brombær

Små sprøde marengsbunde fyldt med flødeskum og bær er en himmelsk kombination. At det så samtidig er en helt utrolig nem dessert at lave, er jo kun et kæmpe plus. Her er brugt brombær, men du kan selvfølgelig erstatte med andre bær.

10 STK

Total:195 min

Arbejdstid:15 min

Ingredienser

Pavlova

  • 175 g æggehvider (ca.5-6 stk.)
  • 225 g sukker
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk citronsaft eller lagereddike

Marinerede brombær

  • 300 g friske brombær
  • 2 spsk sukker
  • fintrevet skal og saft fra 1 lime

Servering

  • flødeskum af 3 ½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 90 grader varmluft.

Pavlova

  1. Pisk æggehviderne hvide ved middel hastighed. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, imens der piskes grundigt. Sigt flormelis i, og pisk igen ved høj hastighed i ca. 2 minutter, eller indtil marengsen er blank og sej. 
  2. Kom marengsen i en sprøjtepose med en rund tyl. Beklæd en bageplade med bagepapir. Sprøjt marengsen ud til 10 små pavlovaer. Bag pavlovaerne i 2 timer. Herefter slukkes ovnen, og ovnlågen åbnes på klem, imens palaverne afkøler i ovnen og bliver helt tørre.

Brombær

  1. Vend brombær sammen med sukker, limesaft-og skal. Lad bærrene trække i ca. 1 time.

Severing

  1. Pynt pavlovaerne med flødeskum og marinerede brombær. Server straks.

Tip

Der kan laves én stor pavlova i stedet for små ved at smøre marengsmassen ud i en stor cirkel på bagepapiret.

Om Frederikke Wærens

Frederikke Wærens er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens