Minirugbrød

Minirugbrød

Bag selv de små dejlige brød og brug dem i madpakken og som sunde mellemmåltider.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 1½-2½ time
  • Bagetid: 20 min.
  • Fryse-egnet
  • (12-14 stk.)
  • 25 g gær
  • ½ l vand
  • 3 spsk honning eller sirup
  • 3 spsk hørfrø
  • 2 tsk salt
  • 400 g rugmel
  • 200 g speltmel eller
  • hvedemel
  • evt. 75 g flager (rug, spelt eller havre)

  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader). Tilsæt honning eller sirup, hørfrø, salt og de to slags mel. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve 1-2 timer.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2 stykker. Form dem til pølser og del hver pølse i 6-7 stykker. Pensl dem med vand og tril dem evt. i flager. Sæt dem på et par bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 30 min.
  3. Varm ovnen op til 225 grader varmluft. Sæt pladerne i ovnen, skru ned til 200 grader og bag de små rugbrød ca. 20 min.
  4. Lad dem afkøle på en rist.