Minitærter med grønne asparges

Minitærter med grønne asparges

Lækkert til picnickurven.

8 stk.

Ingredienser

  • Minitærter med grønne asparges
  • Dej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • Fyld:
  • 250 g grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • 3 æg
  • 100 g hytteost
  • 75 g revet ost, f.eks. cheddar
  • ¾ tsk. salt
  • peber

  1. Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt og æggeblomme, og saml dejen. Lad dejen hvile koldt ca. 1 time. Rul dejen ud i 6-8 cirkler.
  2. Smør formene, og fordel dejen i dem, det er nemmest, hvis du bruger de lidt stive muffinforme og efterfølgende sætter dem i en muffinbageform.
  3. Knæk den træede ende af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Snit forårsløgene. Kog asparges og løg op i letsaltet vand 3-4 min. Afdryp dem i en sigte.
  4. Pisk æg, hytteost, ost, salt og peber sammen i en skål. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i tærteformene. Bag tærterne ca. 35 min. ved 175 gr. Tjek, at de er gennembagte.