Minitærter med grønne asparges
Lækkert til picnickurven.
8 stk.
Ingredienser
- Minitærter med grønne asparges
- Dej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- ¼ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- Fyld:
- 250 g grønne asparges
- 4 forårsløg
- 3 æg
- 100 g hytteost
- 75 g revet ost, f.eks. cheddar
- ¾ tsk. salt
- peber
- Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt og æggeblomme, og saml dejen. Lad dejen hvile koldt ca. 1 time. Rul dejen ud i 6-8 cirkler.
- Smør formene, og fordel dejen i dem, det er nemmest, hvis du bruger de lidt stive muffinforme og efterfølgende sætter dem i en muffinbageform.
- Knæk den træede ende af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Snit forårsløgene. Kog asparges og løg op i letsaltet vand 3-4 min. Afdryp dem i en sigte.
- Pisk æg, hytteost, ost, salt og peber sammen i en skål. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i tærteformene. Bag tærterne ca. 35 min. ved 175 gr. Tjek, at de er gennembagte.