Misosuppe med nudler & tofu

Misosuppe med nudler & tofu

Den er proppet med fyld og bør spises med pinde og ske – man må gerne slubre! Du kan bruge alle mulige slags svampe, forskellige slags kål, måske et æg, lidt kylling eller endda en bøf i stedet for tofu, eller hvad der nu passer dig.

4

Ingredienser

  • 250 g svampe, f.eks. portobello eller champignon
  • lidt olivenolie
  • salt
  • 250 g røget tofu, f.eks. fra nagel
  • 200 g fuldkornsnudler eller bog-hvedenudler
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 grøn chili
  • ½ spidskål
  • 2 store håndfulde spirer
  • 2 store håndfulde babyspinat
  • Suppe:
  • 4 spsk mørk misopasta
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • ¼ dl limesaft
  • 4 spsk soja
  • 2 ½ liter kogende vand

Sådan laver du misosuppe med nudler og tofu:

  1. Skær svampene i mundrette stykker, og rist dem gyldne i olie på en varm pande. Krydr dem med salt, og tag dem af panden. Kom lidt frisk olie på, og skær tofuen i tern. Rist tofuternene gyldne på alle sider, cirka 4-5 minutter i alt. Tag dem af panden.
  2. Kog nudlerne al dente. Snit forårsløg og chili i tynde skiver. Snit kålen fint. Fordel tofu, svampe, spinat, spirer, forårsløg og chili i 4 store skåle. Rør miso med ingefær, lime og soja, og hæld kogende vand over. Rør, til misoen er opløst. Smag til.
  3. Hæld den varme misosuppe over grøntsagerne ved bordet.

TIP

Misopasta fås i helsekostbutikker og online hos for eksempel Naturesource.dk. Jeg har brugt en mørk miso af byg til denne suppe.