Misosuppe med nudler & tofu
Den er proppet med fyld og bør spises med pinde og ske – man må gerne slubre! Du kan bruge alle mulige slags svampe, forskellige slags kål, måske et æg, lidt kylling eller endda en bøf i stedet for tofu, eller hvad der nu passer dig.
4
Ingredienser
- 250 g svampe, f.eks. portobello eller champignon
- lidt olivenolie
- salt
- 250 g røget tofu, f.eks. fra nagel
- 200 g fuldkornsnudler eller bog-hvedenudler
- 1 bundt forårsløg
- 1 grøn chili
- ½ spidskål
- 2 store håndfulde spirer
- 2 store håndfulde babyspinat
- Suppe:
- 4 spsk mørk misopasta
- 1 spsk fintrevet ingefær
- ¼ dl limesaft
- 4 spsk soja
- 2 ½ liter kogende vand
Sådan laver du misosuppe med nudler og tofu:
- Skær svampene i mundrette stykker, og rist dem gyldne i olie på en varm pande. Krydr dem med salt, og tag dem af panden. Kom lidt frisk olie på, og skær tofuen i tern. Rist tofuternene gyldne på alle sider, cirka 4-5 minutter i alt. Tag dem af panden.
- Kog nudlerne al dente. Snit forårsløg og chili i tynde skiver. Snit kålen fint. Fordel tofu, svampe, spinat, spirer, forårsløg og chili i 4 store skåle. Rør miso med ingefær, lime og soja, og hæld kogende vand over. Rør, til misoen er opløst. Smag til.
- Hæld den varme misosuppe over grøntsagerne ved bordet.
PRØV OGSÅ: Græskarsuppe med spicy rejer