Opskrift på mørbradgryde

Lækker mørbradgryde med skøn flødesovs

Mange forbinder nok en mørbradgryde medbacon og cocktailpølser, men jeg har forsøgtat gå andre veje med denne variant: En lækker mørbradgryde med enlækker cremet sovs med porrer, sennep ogkapers.

Mørbradgryde til 2 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 250-300 g svinemørbrad
  • 15 g smør eller 1 spsk olivenolie
  • 2 skalotteløg (finthakket)
  • 2 porrer (skrå skiver)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk lys vineddike
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl piskefløde evt. majsstivelse eller sovsejævner
  • 1-2 spsk saltede kapers (skyllede)
  • 2-3 tsk dijonsennep salt og peber
  • Tilbehør: hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn eller pasta

Sådan laver du mørbradgryde med flødesovs

  1. Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie. 
  2. Tag kødet op og steg skalotteløg og porrer bløde.
  3. Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt vineddike og kog det ind.
  4. Tilsæt bouillon og giv det et opkog. Tilsæt fløde og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.
  5. Tilsæt afdryppede kapers og smag til med sennep, salt og peber. Læg kødet tilbage i sovsen og kog den igennem.
  6. Servér mørbradgryden med et drys persille og det valgte tilbehør.