Opskrift på mørbradgryde

Skøn mørbradgryde med soltørrede tomater

Mørbrad, soltørrede tomater og spinat gratineret med mozzarella - det er ingredienserne i denne lækre italienskinspirerede mørbradgryde.

Mørbradgryde til 2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 50 g soltørrede tomater (mindre stykker)
  • ¼ l kogende vand
  • 250-300 g svinemørbrad
  • 15 g smør eller 1 spsk olivenolie
  • 2 skalotteløg (finthakket)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • evt. 1 tsk majsstivelse
  • 200-250 g frisk spinat (renset)
  • 125 g mozzarellaost (tynde skiver)
  • (salt) og peber
  • Tilbehør: pasta, ris eller kartofler

Sådan lave du italiensk mørbradgryde

  1. Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i mindst 20 min. Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber.
  2. Brun kødet i en dyb pande eller i en stegegryde med smør eller olie. Tag kødet op og steg skalotteløg og de afdryppede tomater (gem væsken) i 3-5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt tomatvæsken og kog det igennem i 3-5 min. Jævn evt. sovsen let med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.
  4. Læg kødet tilbage i sovsen og varm den igennem. Vend de rensede spinatblade i retten og varm sovsen igennem, til spinaten akkurat falder sammen.
  5. Læg tynde skiver mozzarella over retten og sæt gryden/panden under grillen i ovnen, til osten smelter (ca. 4 min.).
  6. Servér retten direkte fra gryden/panden med det valgte tilbehør.
  7. TIP: Erstat de soltørrede tomater med 1 dåse hakkede tomater. Tilsæt dem efter hvidløgene og lad sovsen simre i 10 min., før spinaten vendes i.