Lækker mørbradgryde med skøn flødesovs
Mange forbinder nok en mørbradgryde medbacon og cocktailpølser, men jeg har forsøgtat gå andre veje med denne variant: En lækker mørbradgryde med enlækker cremet sovs med porrer, sennep ogkapers.
Mørbradgryde til 2 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- 250-300 g svinemørbrad
- 15 g smør eller 1 spsk olivenolie
- 2 skalotteløg (finthakket)
- 2 porrer (skrå skiver)
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
- 1 spsk lys vineddike
- 2 dl bouillon
- 1 dl piskefløde evt. majsstivelse eller sovsejævner
- 1-2 spsk saltede kapers (skyllede)
- 2-3 tsk dijonsennep salt og peber
- Tilbehør: hakket persille, kartofler, kartoffelmos, ris, korn eller pasta
Sådan laver du mørbradgryde med flødesovs
- Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber. Brun dem i en dyb pande eller stegegryde med smør eller olie.
- Tag kødet op og steg skalotteløg og porrer bløde.
- Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt vineddike og kog det ind.
- Tilsæt bouillon og giv det et opkog. Tilsæt fløde og kog sovsen igennem til passende konsistens. Jævn evt. med majsstivelse eller sovsejævner.
- Tilsæt afdryppede kapers og smag til med sennep, salt og peber. Læg kødet tilbage i sovsen og kog den igennem.
- Servér mørbradgryden med et drys persille og det valgte tilbehør.
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad