Mørbrad, grøn salat og tomatsalat
Skøn grillet mørbrad med masser af smag.
4
Ingredienser
- 800 g oksemørbrad
- salt og peber
- 1 salathoved
- 1⁄2 dl hyldeblomstsaft
- 1⁄2 citron, saft
- olivenolie
- lidt sennep
- 12-16 tomater af forskellige slags, skåret i skiver
- salt og peber
- balsamico
- olivenolie
- frisk basilikum
- 2 rødløg, skåret i skiver
- 600 g nye kogte kartofler
Sådan gør du:
- Grill mørbraden på alle sider i ca. 20- 25 minutter i alt, og lad den trække overdækket i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber.
- Vask salathovedet, og pluk det i grove stykker. Bland en dressing af hyldeblomst, citronsaft, olivenolie og sennep. Hæld dressingen over salaten.
- Læg tomaterne på et fad, og krydr med salt og peber. Hæld lidt balsamico og olivenolie over. Pynt med frisk basilikum og rødløg. Spis nye kogte kartofler til.
- Opskriften er fra kogebogen Bitz & Holms Grill revolution af Christian Bitz og Claus Holm. Bogen er udgivet af Samvirke.