grillet mørbrad med salat

Mørbrad, grøn salat og tomatsalat

Skøn grillet mørbrad med masser af smag.

4

Ingredienser

  • 800 g oksemørbrad
  • salt og peber
  • 1 salathoved

  • 1⁄2 dl hyldeblomstsaft
  • 1⁄2 citron, saft
  • olivenolie

  • lidt sennep
  • 12-16 tomater af forskellige slags, skåret i skiver
  • salt og peber
  • balsamico
  • olivenolie

  • frisk basilikum

  • 2 rødløg, skåret i skiver
  • 600 g nye kogte kartofler

Sådan gør du:

  1. Grill mørbraden på alle sider i ca. 20- 25 minutter i alt, og lad den trække overdækket i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber.
  2. Vask salathovedet, og pluk det i grove stykker. Bland en dressing af hyldeblomst, citronsaft, olivenolie og sennep. Hæld dressingen over salaten.
  3. Læg tomaterne på et fad, og krydr med salt og peber. Hæld lidt balsamico og olivenolie over. Pynt med frisk basilikum og rødløg. Spis nye kogte kartofler til.
  4. Opskriften er fra kogebogen Bitz & Holms Grill revolution af Christian Bitz og Claus Holm. Bogen er udgivet af Samvirke.