Opskrift på mørbrad i sprød parmaskinke

Mørbrad i sprød parmaskinke

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    670 Kcal
  • Fedt:
    28 %
  • Protein:
    26 %
  • Kulhydrat:
    46 %

4

Ingredienser

  • 1 afpudset mørbrad 500 g
  • salt, groftkværnet peber
  • 1 dl finthakkede krydderurter, f.eks. timian, persille, rosmarin og salvie
  • 4 tynde skiver parmaskinke
  • 3 tsk olie
  • 1 dl grøntbouillon.
  • Kartoffelsalat med rucola og valnød:
  • 800 g små, nye kogte kartofler
  • 1,5 dl syrnet fløde 9%
  • 1 spsk grovkornet dijonsennep
  • evt. lidt lys vineddike
  • 1 tsk honning
  • en god håndfuld rucola
  • 35 g valnøddekerner
  • 300 g brød.

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt, peber og rul kødet i masser af friskhakkede krydderurter.
  2. Bred skinkeskiverne på et skærebræt, pak kødet heri og fæst med et par tandstikkere.
  3. Varm fedtstoffet i en gryde – olien skal være varm – og brun hurtigt svinemørbraden på alle sider, 1-2 minutter i alt. Hæld væde ved, skru ned til svag varme og lad kødet stege under låg 7-8 minutter på hver side, i alt ca. 15 minutter.
  4. Skær kartofler i halve eller kvarte efter størrelse.
  5. Rør og smag den syrnede fløde godt til med de øvrige ingredienser, vend kartofler og rucola samt valnøddekerner i med let hånd og servér salaten til kødet.

TIP

Kog kartoflerne i forvejen, så er salaten hurtig klaret.