Opskrift på mørbrad med krydderurtefyld

Mørbrad med krydderurtefyld

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    31 %
  • Kulhydrat:
    49 %

4

Ingredienser

  • 1 stor, afpudset mørbrad, ca. 500 g.
  • Fyld:
  • 2 skiver bacon i fine strimler
  • 1 spsk fintskåret rosmarin
  • 1 spsk blade af citrontimian
  • ½ fintsnittet porre
  • 35 g semidried tomater i halve
  • salt, friskkværnet peber.
  • 400 g blommetomater i halve
  • 2 tsk olivenolie
  • evt. ekstra krydderurter.
  • Tilbehør:
  • 1 kg små, nye kogte kartofler
  • hakkede krydderurter.

Sådan gør du

  1. Lav et dybt snit på langs af mørbraden – uden det går helt igennem – og fyld den med en blanding af bacon, krydderurter, porre, semidried tomat samt salt og peber.
  2. Stik tandstikker på tværs af kødet for at holde det sammen og læg det derefter i en lille bradepande – beklædt med bagepapir. Læg de halve tomater udenom, dryp dem med olie, drys salt og peber på, evt. sammen med ekstra kviste krydderurter, og bag mørbraden i ovnen ved 160 grader i 45-50 minutter.
  3. Tag kødet ud, skær det i tykke skiver og servér med tomater samt kartofler vendt med hakkede krydderurter.